In Japan wordt Reiki wel “de kracht van de zon genoemd”. Het is de kracht van het leven, de energie van de groei in de mensen, planten en dieren.
Officieel vertaald: rei= universeel, geest of ziel en ki= levenskracht of energie. In het Westen vaak vertaald als Universele levensenergie.
Reiki heeft dus gewoon te maken met de energie die in en om ons heen is.
Aan Reiki is niets zweverigs en het is zeker geen religie. Iedereen kan Reiki ontvangen en krijgen.
Het woord Reiki staat aldus voor de methode waarbij deze energie via de handen wordt doorgegeven.

 

Tijdens een Reiki-behandeling stroomt door handoplegging energie naar de ontvanger. Dit brengt een proces op gang waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Geblokkeerde energie kan hierdoor weer vrij gaan stromen zodat genezing mogelijk wordt op meerdere niveaus. Een Reiki-behandeling duurt 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de klachten.
Reiki wordt altijd gezien als een aanvullende behandeling, Reiki kan geen ziekten genezen.
Je houdt bij de behandeling de kleding aan en ligt comfortabel op de behandeltafel.
Reiki-principes laten ons zien hoe belangrijk het is om ons op het heden te concentreren.

‘Alleen vandaag’
Vandaag ben ik niet boos.
Vandaag maak ik me geen zorgen.
Vandaag ben ik dankbaar.
Vandaag ben ik eerlijk in alles wat ik doe.
Vandaag ben ik aardig voor mezelf en anderen.

Waarvoor kan Reiki worden toegepast?

  • Reiki brengt lichaam, gedachten en emoties met elkaar in balans. Er ontstaat een toestand van ontspanning en rust, zodat de innerlijke geneeskracht de ruimte krijgt om aan het werk te gaan. Het genezingsproces begint met het afvoeren van oude ballast, zowel lichamelijk als ook mentaal en emotioneel. De innerlijke genezer (of het immuunsysteem) wordt sterker.
  • Reiki verzacht pijn en doet vaak pijn verdwijnen, o.a. (spannings-)hoofdpijn, ontstekingspijnen
  • Het is een doeltreffend eerste hulpmiddel, wat je altijd bij de hand hebt in geval van bijvoorbeeld verbrandingen, insectenbeten of kleine wondjes.
  • Reiki geeft snel energie bij vermoeidheid.
  • Reiki verzacht en heelt ook emotionele pijn, die vaak de oorzaak is van lichamelijke problemen.
  • Het werkt rustgevend en harmoniserend bij stress en brengt verlichting in depressieve toestanden.
  • Reiki geeft meer kwaliteit aan je leven: het leert je te luisteren naar de taal van je lichaam en naar de stem van je hart. Het is weldadig om Reiki te geven en te ontvangen. Telkens wanneer je je handen oplegt, maak je contact met de warme stroom van universele liefde.
  • Reiki maakt je meer bewust van de eigen innerlijke kracht en leert je daardoor steeds moeitelozer met de problemen van het leven omgaan.
    • Je kunt Reiki toepassen bij acute en chronische ziekten, verwondingen en botbreuken en ter ondersteuning van medische behandelingen en geneesmiddelen. Het genezingsproces wordt aanmerkelijk geactiveerd.

• Reiki neutraliseert schadelijke bijwerkingen van chemokuur en andere medicatie.
Bij Reiki wordt het lichaam zacht aangeraakt. De aanrakingen bestaan uit bepaalde handposities op verschillende plaatsen op uw lichaam, vaak zul je de handen van de behandelaar aangenaam warm vinden of voel je fijne tintelingen.
Reiki herstelt de energiestoom in het lichaam, deze kan uit balans zijn door emoties als verdriet, pijn of bijvoorbeeld angst. Deze sterke negatieve energieën belemmeren de energiestroom.
Reiki kan het lichaam en de geest weer in balans brengen en herstelt deze energiestroom. Alles kan wat lichter en helderder voelen, er komt weer rust.